Bunga Misai Kucing at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Bunga Misai Kucing. Pasti ramai yang sudah ketahui kebaikan khasiat misai kucing kerana di negara kita sangat popular dengan jualan teh misai kucing. Sebab itulah madu kelulut mempunyai nilai perubatan. Pokok herba ini boleh ditemui di seluruh negara asia. Misai kucing ialah sejenis tumbuhan tropika yang berasal dari negara asia tenggara seperti thailand, indonesia, filipina serta kepulauan melayu seperti malaysia, indonesia dan brunei. Contohnya kelulut mendapatkan nektar dari bunga misai kucing, khasiat yang sama akan diwarisi di dalam madu yang dihasilkannya.

Bunga Misai Kuching Orthosiphon stamineus RWS Photo Blog
Bunga Misai Kuching Orthosiphon stamineus RWS Photo Blog from rwsphoto.blogspot.com

Contohnya kelulut mendapatkan nektar dari bunga misai kucing, khasiat yang sama akan diwarisi di dalam madu yang dihasilkannya. Misai kucing ialah sejenis tumbuhan tropika yang berasal dari negara asia tenggara seperti thailand, indonesia, filipina serta kepulauan melayu seperti malaysia, indonesia dan brunei. Pasti ramai yang sudah ketahui kebaikan khasiat misai kucing kerana di negara kita sangat popular dengan jualan teh misai kucing.

Bunga Misai Kuching Orthosiphon stamineus RWS Photo Blog

Pasti ramai yang sudah ketahui kebaikan khasiat misai kucing kerana di negara kita sangat popular dengan jualan teh misai kucing. Sebab itulah madu kelulut mempunyai nilai perubatan. Contohnya kelulut mendapatkan nektar dari bunga misai kucing, khasiat yang sama akan diwarisi di dalam madu yang dihasilkannya. Pokok herba ini boleh ditemui di seluruh negara asia.