Contoh Cara Pengiraan Bmi at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Contoh Cara Pengiraan Bmi. Anda hanya perlu mengira dengan matematik mudah sebagai contoh, seorang lelaki. Berat badan (kg) / tinggi ² (dalam m) contohnya, jika berat badan anda adalah 65kg dan ketinggian anda adalah 160, maka cara kiraannya adalah 65 kg / 1.6 ². Untuk mengira bmi secara manual, gunakan formula berikut: Bmi = berat (lb) / [tinggi (in)] 2 x 703. Bagi memulakan cara kira bmi, anda perlu mengetahui jumlah berat badan dalam nilai kilogram (kg) dan ketinggian dalam nilai meter (m). Bmi = berat (kg) / [tinggi (m)] 2. Berdasarkan kategori bmi, target nilai bmi yang normal adalah di antara 18.5 sehingga 24.5.

Ini Kalkulator BMI Terkini Dan Cara Kira BMI (Body Mass Index) • Portal
Ini Kalkulator BMI Terkini Dan Cara Kira BMI (Body Mass Index) • Portal from kini.my

Bmi = berat (kg) / [tinggi (m)] 2. Bagi memulakan cara kira bmi, anda perlu mengetahui jumlah berat badan dalam nilai kilogram (kg) dan ketinggian dalam nilai meter (m). Berat badan (kg) / tinggi ² (dalam m) contohnya, jika berat badan anda adalah 65kg dan ketinggian anda adalah 160, maka cara kiraannya adalah 65 kg / 1.6 ².

Ini Kalkulator BMI Terkini Dan Cara Kira BMI (Body Mass Index) • Portal

Bmi = berat (lb) / [tinggi (in)] 2 x 703. Bmi = berat (kg) / [tinggi (m)] 2. Bmi = berat (lb) / [tinggi (in)] 2 x 703. Untuk mengira bmi secara manual, gunakan formula berikut: