Contoh Kelas Makanan Mineral at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Contoh Kelas Makanan Mineral. Ada 7 semuanya kelas makanan, iaitu karbohidrat, protein, lemak, vitamin,. Contoh makanan yang kaya dengan lemak ialah mentega, kuning telur dan minyak ikan; A) karbohidrat b) protein c) lemak d) vitamin e) mineral f) serat g) air karbohidrat 1. Makanan dapat dibahagikan kepada 7 kelas yang asas. Kepentingan protein membaiki tisu badan yang rosak dan membina sel baru untuk. Mengonsumsi kacang seperti almond, kacang mete, dan kacang brazil adalah salah satu cara. Setiap kelas makanan ini mempunyai kebaikan dan fungsi yang tertentu kepada tubuh badan kita. Mineral terdapat dalam berbagai bahan makanan dari hewan dan tumbuhan. Makanan boleh dibahagikan kepada tujuh kelas:

Lesson 6.2
Lesson 6.2 from www.slideshare.net

A) karbohidrat b) protein c) lemak d) vitamin e) mineral f) serat g) air karbohidrat 1. Setiap kelas makanan ini mempunyai kebaikan dan fungsi yang tertentu kepada tubuh badan kita. Mengonsumsi kacang seperti almond, kacang mete, dan kacang brazil adalah salah satu cara.

Lesson 6.2

Ada 7 semuanya kelas makanan, iaitu karbohidrat, protein, lemak, vitamin,. Makanan dapat dibahagikan kepada 7 kelas yang asas. Kepentingan protein membaiki tisu badan yang rosak dan membina sel baru untuk. Ada 7 semuanya kelas makanan, iaitu karbohidrat, protein, lemak, vitamin,.