Contoh Perubatan Tradisional at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Contoh Perubatan Tradisional. Perubatan tradisional merupakan kaedah perubatan yang telah memberi sumbangan penting dalam penjagaan kesihatan manusia sebelum munculnya. Jenis perubatan tradisional 1) fizikal kepakaran dan penggunaan peralatan kepakaran : Bomoh tulang (cina) dan tukang urut (melayu dan india) peralatan : Sebagai contoh, ebers papyrus telah menemui preskripsi yang telah digunakan oleh bangsa mesir yang dipercayai ditulis lebih kurang 1500 tahun sebelum masehi. Dalam perubatan tradisional melayu falsafah asas yang di gunakan ialah penjagaan kesihatan itu lebih baik daripada rawatan penyakit. Perubatan tradisional merupakan kaedah perubatan yang telah memberi sumbangan penting dalam penjagaan kesihatan manusia sebelum munculnya. Sebagai contoh, ada dalam kalangan individu. Herba tradisional, minyak sapu, homeopati, urut, madu, kopi dan teknik pernafasan adalah contoh rawatan tradisional yang biasa digunakan oleh pesakit asma (austin, 1998).

Perubatan Tradisional In English Contoh Yuk
Perubatan Tradisional In English Contoh Yuk from contohyuk.blogspot.com

Jenis perubatan tradisional 1) fizikal kepakaran dan penggunaan peralatan kepakaran : Sebagai contoh, ada dalam kalangan individu. Dalam perubatan tradisional melayu falsafah asas yang di gunakan ialah penjagaan kesihatan itu lebih baik daripada rawatan penyakit.

Perubatan Tradisional In English Contoh Yuk

Perubatan tradisional merupakan kaedah perubatan yang telah memberi sumbangan penting dalam penjagaan kesihatan manusia sebelum munculnya. Sebagai contoh, ada dalam kalangan individu. Dalam perubatan tradisional melayu falsafah asas yang di gunakan ialah penjagaan kesihatan itu lebih baik daripada rawatan penyakit. Bomoh tulang (cina) dan tukang urut (melayu dan india) peralatan :