Gambar A Famosa Melaka at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Gambar A Famosa Melaka. Para wisatawan yang berkunjung ke melaka biasanya. A famosa terletak di bandar hilir, melaka bersebelahan replika istana kesultanan melaka dan gereja st. Ia juga dikenali sebagai pintu gerbang porta da. A’famosa, salah satu tempat menarik dan popular di melaka. Kota afamosa ini dilengkapi dengan empat menara atau ketelom bastion dengan. Kota a famosa dibina sebaik sahaja portugis berjaya menawan melaka pada tahun 1511. Kota a famosa (bermaksud yang termasyhur dalam bahasa portugis) telah dibina oleh portugis sebaik sahaja berjaya menawan melaka pada tahun 1511. Gambar lama kota a ' famosa. Sekarang ini dah terlalu banyak bezanya. Ia merupakan seni bina eropah tertua yang masih tinggal di asia. Friday, february 22, 2019 holiday , malaysia , melaka , tempat menarik , travel.

Gambar Bangunan Kota A Famosa
Gambar Bangunan Kota A Famosa from gambarbangunku.blogspot.com

Kota afamosa ini dilengkapi dengan empat menara atau ketelom bastion dengan. A famosa terletak di bandar hilir, melaka bersebelahan replika istana kesultanan melaka dan gereja st. Kota a famosa dibina sebaik sahaja portugis berjaya menawan melaka pada tahun 1511.

Gambar Bangunan Kota A Famosa

Sekarang ini dah terlalu banyak bezanya. Para wisatawan yang berkunjung ke melaka biasanya. A famosa terletak di bandar hilir, melaka bersebelahan replika istana kesultanan melaka dan gereja st. Ia merupakan seni bina eropah tertua yang masih tinggal di asia.