Khasiat Kacang Parang at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Khasiat Kacang Parang. Ia mempunyai banyak nama dalam bahasa inggeris termasuk fava bean, broad bean, english bean, horse bean, dan. Biji kacang parang yang telah matang boleh dijadikan sup,direneh bersama daging cincang dan pelbagai masakan lagi. Kacang parang didapati mampu merawat pelbagai. Kacang jenis ini tidaklah popular seperti kacang panjang, maka. Dengan kandungan proteinnya yang tinggi, ia sesuai dijadikan snek ringan buat pengalas perut. Kacang ini mempunyai banyak khasiat dan ia telah menjadi sebagai ramuan ubat tonik dalam perubatan tradisional cina. Kacang parang atau nama saintifiknya canavalia gladiata merupakan sejenis tumbuhan menjalar. Tidak dinafikan, kacang parang mempunyai pelbagai khasiat yang baik untuk badan. Selaput bijinya mengandungi sedikit toksid yang boleh. Kacang parang atau vicia faba datang dari keluarga fabaceae. Silahkan simak saja penjelasan mengenai manfaat kacang panjang merah di bawah ini, agar anda lebih paham:

Pokok Kacang Parang / Ia tumbuh dengan cara memanjat atau melilit
Pokok Kacang Parang / Ia tumbuh dengan cara memanjat atau melilit from trafedals.blogspot.com

Selaput bijinya mengandungi sedikit toksid yang boleh. Dengan kandungan proteinnya yang tinggi, ia sesuai dijadikan snek ringan buat pengalas perut. Kacang parang atau vicia faba datang dari keluarga fabaceae.

Pokok Kacang Parang / Ia tumbuh dengan cara memanjat atau melilit

Silahkan simak saja penjelasan mengenai manfaat kacang panjang merah di bawah ini, agar anda lebih paham: Ia mempunyai banyak nama dalam bahasa inggeris termasuk fava bean, broad bean, english bean, horse bean, dan. Selaput bijinya mengandungi sedikit toksid yang boleh. Kacang ini mempunyai banyak khasiat dan ia telah menjadi sebagai ramuan ubat tonik dalam perubatan tradisional cina.