Khasiat Nira Nipah at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Khasiat Nira Nipah. Sementara itu, pengusaha nira nipah, yusoff sirat, 57, turut menjadikan nira nipah sebagai sumber pendapatan utamanya selepas bersara sebagai pekerja di padiberas nasional berhad. Nira yang dikeringkan dengan dimasak dipasarkan sebagai gula nipah (palm. Bukan setakat sembelit, turut ada beberapa lagi jenis penyakit lain yang diyakini mampu diubati dengan cuka daripada nira ini seperti. Bagi mereka yang tidak biasa, air nira nipah dianggap sebagai minuman eksotik. Konsep santai dan ‘relax’ akan menambahkan lagi selera pengunjung. Begitu juga dengan mereka yang mempunyai kandungan gula dalam badan yang tinggi, mungkin tidak. Nipah dapat pula disadap niranya, yakni cairan manis yang diperoleh dari tandan bunga yang belum mekar.

NIRA NIPAH KIPLI SUASANA DALAM LADANG
NIRA NIPAH KIPLI SUASANA DALAM LADANG from niranipahkipli.blogspot.com

Bukan setakat sembelit, turut ada beberapa lagi jenis penyakit lain yang diyakini mampu diubati dengan cuka daripada nira ini seperti. Konsep santai dan ‘relax’ akan menambahkan lagi selera pengunjung. Begitu juga dengan mereka yang mempunyai kandungan gula dalam badan yang tinggi, mungkin tidak.

NIRA NIPAH KIPLI SUASANA DALAM LADANG

Bagi mereka yang tidak biasa, air nira nipah dianggap sebagai minuman eksotik. Nipah dapat pula disadap niranya, yakni cairan manis yang diperoleh dari tandan bunga yang belum mekar. Bagi mereka yang tidak biasa, air nira nipah dianggap sebagai minuman eksotik. Sementara itu, pengusaha nira nipah, yusoff sirat, 57, turut menjadikan nira nipah sebagai sumber pendapatan utamanya selepas bersara sebagai pekerja di padiberas nasional berhad.